INFORMAȚII PENTRU FERMIERI

Se prelungește perioada de valorificare a lânii până la 21 octombrie 2019

 În ședința Guvernului din data de 19 septembrie 2019 a fost aprobată o Hotărâre ce modifică și completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Actul normativ adoptat astăzi prelungește perioada de cerere pentru anul 2019, respectiv perioada în care se valorifică lâna, de la 30 septembrie a.c. până la data de 21 octombrie 2019, inclusiv. Facem precizarea că depunerea documentelor justificative pentru obținerea sprijinului financiar se poate realiza până la data de 1 noiembrie 2019.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis în anul 2019 se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale cu încadrarea în bugetul aprobat Direcțiilor pentru agricultură județene şi a municipiului București pe anul 2019 cu această destinație, din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Reamintim că în Ședința Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre prin care se reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, aceasta crescând de la 1 leu la 2 lei/kg lână comercializată.

Bun venit!

”Vă mulțumesc că ați ales să utilizați și acest canal de comunicare, prin care Primăria Comunei Plopiș este mai aproape de cetățenii și vizitatorii săi, dar și o platformă menită a îmbunătăți activitatea de comunicare între reprezentanții primăriei Plopiș și cetățeni. 

Mulțumesc în numele locuitorilor, vizitatorilor din țară și străinătate, pentru că ați avut curiozitatea și dorința de a afla cât mai multe despre noi, iar cu speranța că veți descoperi oportunități de orice natură care vă vor îndemna să veniți în comuna noastră, vă asigur, de existența unei administrații publice locale responsabile, deschise și transparente.
Cu speranța că în urma informațiilor primite, veți găsi măcar un lucru care vă va capta atenția și dorința de a cunoaște pe viu frumusețea unică a acestor meleaguri, oamenii prietenoși, ospitalieri și farmecul unei comune primitoare, vă așteptăm cu drag!”

Primar

Criste Nicolae